16 Days of Activism to End Violence Against Women

16 Days of Activism to End Violence Against Women

16 Days Campaign to End Violence Against Women - ALL WOMEN - not just Heterosexual Women ( Lesbian Bisexual Trans ) #LBT

The year 2015 marks the 24th anniversary of the 16 Days of Activism against Gender-Based Violence Campaign. Since 1991, the campaign, spanning from the UN International Day of Elimination of Violence against Women on November 25th until Human Rights Day on December 10th, has given civil society organizations, political activists, and all-community groups, the opportunity to break the silence around Gender-Based Violence (GBV).

This year, MOSAIC and 1 More Cup Media Organization, as part of its fight against LGBTIQ human rights violations, have decided to stress not only the different forms of violence against women but also the gender essentialist approach that governs considerations of Survivors of Gender-Based Violence (SGBV).

يصادف العام 2015 الذكرى الرابعة والعشرين لحملة "16 يوم من النشاط لمناهضة العنف القائم على النوع الاجتماعي" العالمية. تمتدّالحملة من "اليوم الدولي للقضاء على العنف ضد المرأة" في 25 تشرين الثاني/نوفمبر، وحتى "اليوم العالمي لحقوق الإنسان"، في 10 كانون الأول/ديسمبرمن كل عام. وقد أتاحت هذه الحملة، منذ العام 1991، أمام منظمات المجتمع المدني والناشطين السياسيين وجميع المجموعات المحلية، الفرصة لكسر حاجز الصمت عن العنف القائم على النوع الاجتماعي

قررت موزاييك و ١مور كب، هذا العام، وفي إطار معركتها لمكافحة انتهاكات الحقوق الإنسانية للأفراد المثليين والمثليات، والثنائيين والثنائيات الميول، والمتغيرين والمتغيرات النوع الاجتماعي، والمتحوليين والمتحولات جنسيّاً، وثنائيي وثنائيات الجنس، وذوي وذوات الجنوسة غير النمطية، ألا تكتفي بتسليط الضوء فقط على مختلف أشكال العنف ضد النساء، بل أن تلفت الانتباه أيضاً إلى المقاربة الجوهرية التي تحكم الاعتبارات في النظرإلى الناجيات من العنف القائم على النوع الاجتماعي
 

Lesbian Speaks out on force marriage and how society doesn't accept her Sexual Orientation

على الرغم من شدّة العنف الجنسي والقائم على النوع الاجتماعي،الموجّه ضد كل النساء، والذي يشمل النساء المطابقات للنوع الاجتماعي كما المخالفات للأدوار الاجتماعية و/أو التوجّهات الجنسية، على حد سواء، يأمل هذا الفيديو، أولاً وقبل كل شيء، بأن يسلّط الضوء على التجارب المباشرة للنساء المقيمات في لبنان، اللواتي لا يتقيّدن بالتوجهات الجنسية والأدوار الاجتماعيةالسائدة في المجتمع. فقد هيمنت المؤسسات الرسمية والاجتماعية والتعليمية،كما وأصحاب المهن الطبية، وحتى العائلات، وحدّت الاحتمالات لاستفادة هؤلاء النساء من فرص متكافئة في حياة حرّة وكريمة
في إطار كفاحنا ضد العنف الجنسي والقائم على النوع الاجتماعي، لا بد من إسماع أصوات كل النساء من أجل تحدّي السردية النموذجية السائدة في الوقاية من العنف

 

 

 

 

Notwith standing the severity of SGBV against all women, which includes both gender conforming women and women with non-conforming gender and/or sexual orientations, this video, first and foremost, hopes to underline firsthand experiences of women with non-conforming gender and/or sexual orientations living in Lebanon. These women’s prospects for an equal opportunity at a dignified and free living have been controlled and limited by state, social, and educational institutions, medical professionals, and even their own families.As part of our fight against SGBV, it is imperative that the voices of ALL women be heard to challenge the standard prevailing narrative of SGBV prevention.

BISEXUALITY

BISEXUALITY

Privacy Repression Against Women in Revolutions

Privacy Repression Against Women in Revolutions